onsdag 25 maj 2016

Avtackning, besök, fotboll och surfkalas!

I veckan tackade vi av bästa Emma. Hon är den första i raden som åker hem till Sverige den här våren/sommaren. Tråkigt men en del av tillvaron här. Här blir hon fint avtackad av Gunnel och alla barnen. 




Vi har fått klart med ny rektor, Susanne Morgans från Växjö. Hon jobbar nu på Kungsmadsskolan och har varit allsvensk fotbollsspelare, vet inte om det är i Öster eller var, kanske någon som vet? Hon har varit här innan, precis innan Gunnel, men tvingades åka hem i förtid. Vi har fått ett jättetrevligt presentationsbrev så det känns lovande. 

Fint väder och då blir det bad på rasten. Vi tittade på en film på hur andra barn har det i världen och någon hade det lite lyxigt, ett barn i klassen utbrast spontant och nöjt "men hon har ingen pool på skolgården som vi!" 


I onsdags förra veckan kom kusin Johanna med föräldrar. Johan, Ingela och Stefan gick på Bruce Springsteen-konsert under Rock in Rio Lisboafestivalen. Bruce började spela klockan kvart i tolv på natten och höll på fram till klockan 03.Aningens sen speltid men helt normalt här i Lissabon.  Johan var lagom pigg när han skulle upp och jobba på fredagen. Det hade tydligen varit väldigt bra i alla fall så alla var nöjda. På fredagskvällen blev det mat på Windsurfer Café. 




Rätt var det var så hade Vilfred hittat en hund som han fick gå med i koppel på stranden. 



Det visade sig vara Jacky, ägarna på Windsurfers hund. Lycka! Vi har träffat den flera gånger innan men inte vetat något namn eller tillhörighet. 



På lördagen hade Vilfred sin första fotbollsmatch. Spännande och lite nervöst. De är flera stycken svenskar som spelar tillsammans i laget men just den här matchen var det först ingen svensk kompis alls. Han hade dessutom vit tröja när alla andra hade röd. 



Supportrarna var med. 


Till matchstart kom dock Conrad och alla fick ha västar så allt löste sig. Sång under inmarchen. 


Uppställning. 



Hälsningar, mycket att lära sig! 


Under själva matchen var det dock rätt lugnt. De hade två kedjor plus ytterligare ett par avbytare. Första fyran matchades hårt och de andra fick hoppa in några minuter var. Vilfred var dock nöjd med sin första match och det är det viktigaste. 


På kvällen på lördagen så åkte vi vuxna in en sväng till Lissabon. Pastel de Nata på vårt favoritställe fick det förstås bli. 



Äntligen blev det tillfälle att vimla lite i kvarteren i Barro Alto, väldigt mysiga uteserveringar och gatuliv. På dagarna är det inte mycket som händer här men på kvällen lever det upp och blir supermysigt! 



Matstopp i Mercado de Riberia. Härlig stämning, musik och fullt med folk. Inte ofta vi är ute kvällstid så vi passade på att njuta av folkvimlet och pulsen. 


På söndagen var det dags för surfkalas för Vilfred. Det var fotbollskompisen Conrad som fyllde år och trots att bäste kompisen (och ibland tolken) Enzo var bortrest så var Vilfred vid gott mod. 




Presenten verkade uppskattad! 








När man är surfare måste man bära brädan själv! 


Häftiga vågor på Guincho. 







Hela surfgänget





En hel massa instruktörer gjorde att det blev 2-3 barn per instruktör. Lyxigt! 



Nöjd kille



Har med onödigt många surfbilder men tycker de är oemotståndliga. 






Surfskolan tog också bilder. Följande tre är deras! Den här är urhäftig tycker jag! 







Vilfred, Conrad och Leonardo


Fin tårta! 




Varmt tack till Angelica och Conrad för ett fantastiskt kalas!

Kalaset var på Moana surfklubb vilket gjorde att vi hamnade helt i andra änden av Guinchostranden. Vi har hört talas om att där ska vara jättemysigt men vi har inte tagit oss dit. Det var verkligen 
jättemysigt så dit kommer vi att åka i fortsättningen när vi ska besöka Guincho. 


Restaurangen har världens bästa hamburgare och sallader enligt Angelica, Conrads mamma och världens bästa utsikt enligt mig(jag har inte hunnit prova maten). 



Jesper var och spelade två fotbollsmatcher under tiden, inga bilder från det. Lovisa och familjen Olofsson var på vår strand och surfade. Jag hann ner en liten sväng till det. 


Mästersurfaren Johanna! 





Lite mellanmål på Windsurfer. 


Avskedsmiddag på Capricciosa. Trevligt och gott som alltid även om bilderna inte blev de bästa. Tack för besöket familjen Olofsson, mysigt att ha er här! 



Imorgon är det helgdag här. Förra veckan fick vi den glada överraskningen att den nya regeringen har återinfört 26 maj som allmän helgdag. Trevlig överraskning så här i slutet av maj när tempot höjs och tillvaron blir lite hektisk. 

Dock inte som hemma vid den här tiden precis med fyra sommarfester(varav vi var med och organsierade minst en), avslutningar i det mesta, hundratals omdömen för Johan att skriva och allmän avslutningsstress för mig. Försöker tänka på det när pulsen går upp och det börjar snurra i huvudet med det som måste göras. Lite otaktiskt har vi dessutom lite flyttfunderingar, bara till en annan lägenhet men ändå. Mer om det nästa gång! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar