tisdag 18 februari 2020

Sommar, uppackning, vandring och fest!

Ingela, Stefan och Johanna kom ner sista veckan och Stefan hjälpte Johan att köra bilen hem, tusen tack! Bilen med släp, takbox och fullpackad med grejer, trots att vi hade slängt, givit bort och gjort oss av med massa grejer. Det var bitterljuva dagar där på slutet, med många avsked från kära vänner och skolan och också att ta farväl av solen, poollivet, strandlivet, padeln, Windsurfer, Lissabon, ja hela Portugal. Vi är fantastiskt glada över vår tid där och hade jag och Johan fått bestämma så hade vi inte lämnat frivilligt. Nu var det flera praktiska saker som gjorde att vi inte hade något val så då var det bara att glädjas åt det som varit och ladda om för nya äventyr. 


Jag och barnen flög hem med två väskor var. Storanallen upptog en hel väska men det var det värt tyckte Vilfred(såklart). Kändes konstigt att sätta nyckeln i låset igen och vara hemma. Vi har ju varit hemma på besök men då har vi varit i Småland eller i Staffanstorp, inte bott i vårt hus eftersom det har varit uthyrt, till fyra olika familjer blev det till slut. Alltid nervöst att ha Johan på vägen tycker jag så vi var väldigt glada när han var hemma hos oss igen. Den långa resan hade gått bra och till och med Lovisas blomma hade klarat sig. 


Det jag minns mest av sommaren var en himla massa lådor och uppackande. Dels alla lådor vi haft på släpet och dels alla lådor som vi haft i garaget. Lådorna i garaget hade klarat sig oväntat bra måste jag säga. Inget var förstört eller skadat trots att de stått där i fem år och när vi åkte hade vi aldrig kunnat drömma om att vi skulle vara borta så länge.
Vi pausade dock lite mellan varven och åkte upp en sväng till stugan. 

Vi träffade fina vänner <3 Tack för en härlig dag tillsammans! 


Fick finbesök från Portugal, något överraskande per cykel :-) 
Var en sväng på Bakken, inte i klass med Liseberg men betydligt kortare köer. Hade en mysig dag med mycket åkande. 


Vi var också på Österlen och Ragnhilds Branteviksfestival, väldigt trevligt. Bra musik, picknick, bad och härligt sällskap. Johan och jag passade på att ta med oss cyklarna och övernatta på mysiga Sköllengården, ett B&B som låg på perfekt cykelavstånd till Ragnhilds äppelodlingar. 


En annan rolig grej som vi gjorde i slutet av sommaren var att gå på Malmöfestivalen. Jag och Lovisa åkte in flera kvällar då det var många artister som Lovisa gillade som var med det här året. Den jag minns bäst och som jag verkligen uppskattade var Linnea Henriksson, så himla bra! 
Första jobbveckan tog vi after work och after school på Pinchos, det hade vi hört talas om men aldrig provat. (så är det att vara utlandssvensk, inom vissa områden hamnar man lite efter :-)) Det var väldigt gott! 


Ja, sedan drog jobb och skolor igång med full fart. För Lovisa och Vilfred blev det LMG igen, vår gamla skola, och det är vi väldigt glada över. Det har fungerat jättebra och de trivs. Jesper började gymnasiet, LBS, teknisk linje med dataprogrammering. Det har också varit ett klokt val och han trivs bra även om Jesper har haft det jobbigt i höst av andra skäl.  Johan är slöjdlärare på Lerbäckskolan och trivs väldigt bra med det och jag arbetar i en 4-5:a på Apelskolan. Det är en ny, spännande utmaning för mig att arbeta med de lite äldre barnen och det är faktiskt väldigt kul det också. Apelskolan är en liten, kommunal montessoriskola i Lund.


En liten skola med väldigt trevliga barn och kollegor! 


Sen har det varit en stor omställning för oss alla i höst. I början av hösten var vi bjudna på fest hos bästa Anna och Johan. Vilken fest, så himla roligt! 


Och vi träffade många nära och kära! 


Bästa värdparet, Anna och Johan! 


Det här var en sådan klassisk fest där ingen var tävlingsinriktad :-) 


Tusen tack för årets fest! 

Sen var vi på en härlig vandring. Det är mycket roligt man kan göra när man är hemmavid. Jag fick skjuts av bästa Ann E (tusen tack <3) och mötte upp på ett ålderdomshem någonstans, har glömt var. God lunch bjöds det på i alla fall. 

Sedan gick vi i utvandrarnas spår. Här på Mobergs museum. Tusen tack kära ni för härliga dagar och en fantastisk vandring. Fina samtal, många skratt, vacker natur, historisk tillbakablick, bästa sällskapet, god mat och att få röra på sig, kan det bli bättre <3 Snart är det dags igen kära ni <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar