måndag 19 december 2016

Jullunch, julmiddag och julfika!

Så här på slutat av terminen och slutet av året är det alltid mycket som händer. Trots att det är lussande och annat firande i kubik här kan jag inte låta bli att minnas hur det var när vi var i Sverige med fyra klassfester, sista året var det Gula, Gröna, Blå och Mellanstadiets samt personalens julfest, alla väldigt trevliga dock :-) Sedan var det avslutning och föreställning med Lovisas teatergrupp Lukkan, innebandyavslutningar x 4, fotbollsavslutningar x3 samt allt annat roligt som skulle hinnas med innan jul. 
Så en jullunch, en julmiddag och en julfika samt lite lussande är ingenting i jämförelse! Här kommer först bilder på julätandet, lussandet får ett eget inlägg! 

Hanna, Susanne, Helene och jag var på Svenska klubbens julmiddag. Jag hade dessutom bjudit med Filipa för att hon skulle få prova på svensk julmat. Det var mycket trevligt! 



Vi träffade många bekanta ansikten t ex Anne och Wan. Roligt! 


SWEA-kören uppträde, fint! 


Det var bordsplacering så vi fick sitta tillsammans, trevligt! 





Filipa gillade den svenska julmaten. 


Sten gillade den också :-) 


Jag också för den delen!


Helene gillade också maten!  


Inte alltid helt lätt att förklara våra svenska traditioner, när jag t ex översatte snapsvisorna så känns inte innehållet så vidare förknippat med julen. 


Christina och Helena var också där! 


Jag träffade också på Solbritt, hon som lärde oss att göra blomsterarrangemang i maj. Om det kan du läsa här Blommor med Solbritt Det var väldigt trevligt! 


Hanna och Helene <3


På vägen till tåget gick vi förbi dessa vackra blommor, det är ljuvligt att kunna njuta av av både varma dagar och vackra blommor även nu när det är december. 


I fredags hade vi mysig julfest med jobbet. Först julmys på skolan. 


och julklappsspelet. 





Det var den tuffa varianten där några gick ifrån kalaset med många julklappar och andra blev helt utan. 


Här var en av vinnarna! 


Guida var den andra stora vinnaren. Vi andra var glada ändå! 


Sedan gick vi och åt på en jättetrevlig restaurang som hette Brasa Da Bela Vista. Den var jättemysig, maten jättegod och sällskapet det bästa! 





På söndagen hade vi bjudit in till julfika. Jag var lite optimistisk och gick till stranden och tränade innan, sista träningen för det här året. Väl värt att det blev lite stressigt efteråt :-) 

Vi gör vårt bästa för att få till lite julstämning men det är inte helt lätt tycker jag när solen skiner och och det åtminstone känns som en vacker vårdag.  Kallt är det dock inomhus, både på morgonen och på kvällen. Våra värmefläktar går för fullt! 


Skål och välkomna. 




Marianne var förstås extra välkommen. 



Som på alla bättre fester så blev köket den givna samlingspunkten. 


Julfikat var förstås inte i Anna Rye klass men Saffranskakan blev rätt uppskattad och Lovisas minimyror förstås. 



Pernilla och Björn hade med sig 10 liter egengjord glögg och här både passar och serverar de den dessutom, perfekta gästerna, varmt tack! 





Fina killar. 




















Alla verkade trivas, både stora och små! 
Varmt tack för att ni kom, gemenskap och glädje är det viktigaste i tillvaron. Försöker påminna mig om det när livet rullar på! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar