söndag 23 oktober 2016

Pokémonjakt, långpromenad och skola!
Förra söndagen gick vi på promenad eller rättare sagt så gick jag på promenad och mina killar gick på Pokémonjakt. Alla nöjda!

 Jag tycker det är fascinerande med all aktivitet som sker på stranden, året runt! Paddel, beachfotboll, gymnastik, yoga, träning av alla slag, strandtennis, lek, picknick och bara hänga.


Här övar de på kitesurfing. 


Surfing också såklart! Det är jättemånga som surfar här och nu har de duktiga surfarna kommit till Carcavelosstranden, bästa hösttecknet enligt barnen! 


Det finns tydligen jättemånga Pokémons vid stranden! 


Fint vid Oeiras hamn! 
Imorgon firar vi FN-dagen och Vilfreds namnsdag, heter man Vil(l) fred så måste man ju ha namnsdag på FN-dagen, det har Vilfred bestämt för länge sedan. Vi tycker dessutom att det passar honom bra! På skolan ska vi prata om Hari och de andra barnen på Intact SS, jag ska skriva ett eget inlägg om Intact tror jag. Jag hörde precis av Thomas Ebenezer (jag älskar messinger som gör det så lätt att höras av, var man än befinner sig i världen) som lovade att uppdatera mig om det senaste som händer på skolan så det kan kanske vara av intresse för både er som har hängt med länge och för er som har tillkommit på senare tid. 


Vi åt lunch med bästa Helene och hennes fina son Arvid som var på besök efter Pokémonjakten. Mysigt! 


Arvid provade på surfing!


och visade sig vara en mästersurfare! Älskade strand! 


Susanne, vår nya rektor, hade med sig en massa montessorimaterial, bl a sensoriskt. Jättekul! Här arbetas det med ljuddosor, färgsolen och rosa tornet. 
Min duktiga student Linda P hade kulturdag om månen. L fortsätter utvecklas med de sensoriska materialen, underbart! 


Lovisa med kompisar! 


Det har varit intensiva veckor på jobbet men jag har verkligen försökt att prioritera träning som återhämtning, långsam jogging/promenader så ofta det går, tisdagsyogan och FHIT-träning tor och lör. Känns viktigt, ja, kanske till och med nödvändigt när det är intensivt och även ibland stormar i tillvaron och jag förundras så ofta över strandens skönhet! Bästa sättet att tömma huvudet! 
I fredags var vi på väg till Sushirestaurang men när den var fullbokad så provade vi en ny italiensk restaurang som ligger vid vårt torg. Helt ok och om inte annat väldigt trevligt att gå ut och äta bara vi två och hinna prata i lugn och ro! Barnen hade redan ätit eller var ute på vift, lyxigt!Här är bild från lördagens morgonträning. Jättejobbig och träningsvärken sitter i under flera dagar, underbart, i alla fall efteråt! 


Igår efter träningen gick jag och min lärarstudent Linda en mysig promenad från Carvavelos till Cascais.  För det mesta kan man gå längs havet och det är många fina små stränder på vägen. Vi trodde att det skulle bli regn hela helgen i princip men när vi gick sken solen, det var jättevarmt och vi ångrade att vi inte tagit med oss badkläder. 

Väl i Cascais åt vi sen lunch på House of Wounder. En jättemysig vegetarisk restaurang med en härlig takterass och där Hannas man jobbar. 


Maten var supergod! 


Färska jucier!
Sedan en liten tur till hamnen. Cascais är en mysig by, jag förstår att den lockar så många turister. Det förtar lite av charmen tycker jag men så här på hösten är det inte riktigt så många turister som mitt i sommaren. 


Kastanjetid! 


Sedan tog vi tåget tillbaka, trötta och nöjda! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar