fredag 13 november 2015

Iberiakonferens i Spanien för lärare och rektorer vid utlandsskolor!

Förra helgen var vi på konferens med de andra skolorna från Iberiahalvön, dvs Spanien och Portugal. I Portugal finns bara vår skola men i Spanien finns det sju olika skolor, Madrid, Teneriffa, Mallorca, Fuengerola, Grand Canaria, Costa Blanca och Mabella. Några av skolorna är ganska små, i vår storlek ungefär medan andra har flera hundra elever. Konferensen var i Torreveja, Costa Blanca. Vi flög till Alicante och åkte sedan bil med Gunnel och Bengt till ett område, Zenia utanför Torreveja. På torsdagskvällen så träffade vi många av de andra lärarna och rektorerna i samband med middag på hotellet. Trevligt! På fredagsmorgonen var det den här vackra utsikten från balkongen. Här vinkar Gunnel från sin balkong. 


Fint hotell med härlig strand och fin pool, lyxigt! 
Systematisk kvalitetssäkring var dagens första punkt. Nyttigt!


Sedan hade vi erfarenhetsutbyte på Svenska skolan i Costa Blanca på eftermiddagen. Otroligt värdefullt att träffa kollegor som har delvis lika och delvis olika frågor att brottas med. Här var det organiserat erfarenhetsutbyte men oorganiserat såsom vid middagar, bussresor, promenader, pauser var minst lika värdefullt. Väldigt roligt och lärorikt!

Här är skolan som var jättefin, den ligger på andra plan och i mitten tronar en  ståtlig palm. Häftigt! 


På kvällen åt vi middag på en fantastiskt fin restaurang. Det har varit Francos sommarpalats, var storslaget och hade många roliga detaljer. 


Vi hade tur och hamnade vid ett väldigt trevlig bord. 

Efter maten gick vi på lite rundtur. 


På lördagen var vi på skolan igen. 
Anna Lindblom från Skolverket berättade om Läslyftet på ett intressant och proffsigt sätt! 


Lunch på hotellet. Nu började vi bli lite trötta på buffén, somliga mer än andra :-) 


Frukten var dock ljuvlig hela tiden! Tillbaka på skolan för aktiviteter och fika, fikan blev vi inte trötta på! Hembakade kakor som smakade precis som de skulle! Mums! På eftermiddagen kunde man gå på Röris eller Grön Flagg. Jag gick på Röris, kul! Jag har tänkt flera gånger och nu äntligen! 


Lite klassrumsmiljö, bara stolarna som saknas. Häftigt växthus!


Rektor Ingela kunde vara nöjd med sig själv och sin personal efter att ha genomfört det här fina arrangemanget. Det är Suf, Skolverket och Sverigekontakt som gör det möjligt och det är vi mycket tacksamma för. 


Hotellet från strandpromenaden. 


Extra trevligt och givande hade vi det med Svenska skolan på Teneriffa. De jobbar med storyline vilket låter väldigt spännande och roligt. Jag kan absolut rekommendera deras skola. Här är hemsidan:


Innan vi hämtade upp Gunnel på rektorsutbildningen och åkte till flygplatsen tittade vi runt lite i Torreveja. Här är tre gringos!


Lottis och Pernilla! 


Utanför kyrkan i Torreveja. 
Det var söndag och farsdag så jag passade på att tända ett ljus. Elektriskt ljus är bättre än inget. 


Hamnen i Torreveja. 


Gunnel och rektorn på Grand Canaria, Josefin, var klara för att åka till flygplatsen. Torreveja är känt för sina saltodlingar. Närmare än så här kom vi inte den här gången. 


Vårt flyg fick tekniskt fel men efter lite drama och ombokningar så kom vi till slut hem, drygt 5 timmar försenade. Skönt! Det hängde nämligen en övernattning i Barcelona över oss men jag längtade efter mina tre älsklingar och det hade varit lite körigt på skolan om fyra lärare hade varit borta :-)Här är ett bildspel med fler bilder från konferensen. Ljudet är lite högt så vrid ner innan du öppnar länken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar