torsdag 3 september 2015

Besök och skolstart!

Vi började officiellt jobba förra onsdagen efter vårt livs längsta sommarlov. Ett sommarlov som varit väldigt blandat, både glädje och sorg. Vi mjukstartade lite under veckan och var på skolan några vändor för att fixa lite. Det var välbehövligt eftersom klassrummet såg ut så här! Efter en massa bärande och fixande så blev det fint igen och till och med bättre än innan! 


Linda I (vi som undervisar tillammans på montessoriutbildningen i Malmö) har varit här nere tors-ons och inspirerat på förskolan kring montessori, roligt och uppskattat!  Här är det afterwork på stranden, skönt!


Fredagsmiddag!


På lördagen var det Lindas födelsedag. Det firade vi med en tur till Lissabon. 


Lissabon är toleransens stad! Så står det i alla fall på muren på en massa språk och jag är beredd att hålla med! 


Linda fick en miniversion av foodwalken så här är den häftiga kyrkan. Ännu mer speciell under mässa. 


Triumfbågen! Konservaffären! Här finns makrill, tonfisk och sardiner från Portugals alla hörn. Burkarna står från golv till tak och det är verkligen en rolig affär. Kvällsmys! 


Vi avslutade på Mercado da Ribeira! 


På söndagen blev det en tur ner till stranden. Parken är första stoppet. Glasstopp!  
Sedan åkte Johan och gänget på besök till en ny klasskompis på mellanstadiet medan jag och Linda åkte till Estoril och promenerade längs strandpromenaden till Cascais. Där finns också fina stränder så det blev lite strandhäng också. God middag och en delad efterrätt! Mums!
På måndagen var det skolstart. Det är en pampig skolstart här tycker jag med flaggorna hissade, välkomnande och upprop av rektor och sedan går barnen uppför trappan till sina klassrum. Jag har många elever i år, dubbelt så många som förra året så det kommer att bli ett spännande och händelserikt år! På eftermiddagen badade vi. Klart att man måste bada första skoldagen, eller hur! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar