lördag 11 juli 2015

Sommarlovsdagar!

Vi har haft fina sommarlovsveckor här i Portugal men många tankar och mycket oro riktas hemåt till min närmaste familj där det är väldigt jobbigt. Det skär i mitt hjärta och känns så ofantligt orättvist. 
Nu är det inte så många dagar tills det bär hemåt och även om det inte är mycket vi kan göra så känns det fint att vi snart är på närmare håll. 

Under tiden har vi gjort lite nytta (rensa garderober mm måste man göra här också :-) och också försökt njuta av tillvaron här. Inte så lätt med tanke på omständigheterna men det, skicka styrkekramar och kärlek är det enda vi kan göra. 

Vi gjorde t ex en utflykt till Ericeira, en mysig fiskeby som ligger en knapp timme norrut. 

På hemvägen stannade vi till vid Mafra, som är ett maffigt slott och kloster. Vi var lite för sent ute så vi fick nöja oss med att titta på utsidan den här gången. Johan är till sin stora glädje gång lite mer med sitt golfande och förra veckan så startade även jag och Jesper att gå kurs. Roligt och tålamodsprövande! Här är vi alla ute och tränar lite. 


Facebook är bra på många sätt, inte minst att få kontakt med människor man inte träffat eller hörts av med på länge. Malin, en tjej i föräldragruppen med Jesper hörde av sig och det blev ett härligt återseende. De var här på fotbollscup så då passade vi också på att åka och heja. 


Eftersom Malin är lärare så ville hon såklart se skolan! Vi har haft härliga stranddagar. Det är jag och Lovisa som gillar stranden bäst och ibland får vi med några till. 

I förgår var vi på Ikea och handlade en massa grejer till skolan. 


Igår var Johan och spelade golf och då passade vi på att vara på Piscina Oceanica. Det är det poolområde med hopptorn som man ser från strandpromenaden. Vi har gått förbi där många gånger och igår testade vi det. Det var mysigt och inte så mycket folk även om jag föredrar stranden. De båda yngsta var mycket nöjda med att de också vågade hoppa från trean. Jesper var sugen både på 5:an och 7,5.an(tror jag det var?) men jag tyckte han kunde ta det en annan dag :-)
Idag var Vilfred och Lovisa på kalas hos en klasskompis. Kalaste var vid en pool i Estoril och var mycket uppskattat. 
Johan och Jesper är på klättringskurs, 4 heldagar fördelat på två helger, och båda är lika förtjusta. Klättring har ju alltid varit Jespers grej och nu lär han sig det på riktigt! 

Vi väntar in två besök till innan det bär av hemåt. Tre av mina kära fotbollskompisar samt en dotter i Lovisas ålder kommer på måndag och de avlöses förhoppningsvis, om inget akut händer, av käraste Syster Yster och den mycket efterlängtade familjen Kling. Det ser vi framemot <3!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar