onsdag 1 juli 2015

Sevilla och Zoomarine!

Sevilla är en väldigt mysig stad och kan varmt rekommenderas. Vi spenderade mest tid med att besöka den mäktiga katedralen (den tredje största katedralen i världen), förundras över det vackra Alcazar som var det kungliga palatset under den tiden då Sevilla var Spaniens huvudstad och att äta fantastiskt goda tapas. Där fanns mysiga gränder och vimlande folkliv. Nu när det börjar bli varmt i Sverige så vågar jag väl skriva att det var väldigt varmt, upp mot 40 grader. Vi var därför glada över att restaurangerna hade riggat för varma dagar genom att spruta ut små vattenduschar på uteserveringarna så vi kunde sitta ute, trots hettan. Sevilla är en jättemysig stad och verkligen en stad att återvända till! Utsikt från Katedralen, det var 35 våningar upp så det var tur att det var värt det!Alcazar! 
Lovisa ville gärna att vi skulle åka hästskjuts och nu när vi var där en så begränsad tid så var det faktiskt ett bra sätt att se mer av staden. 


Jesper har uppfunnit ett kepsknep, att fylla  kepsen full med vatten och sätta den på sig. Det använde alla tre barnen Olsson så då blev de svalkade en stund.  
Ursprungsplanen var att åka till Gibraltar men avståndet kändes för långt, vi tar det en annan gång och vi vände istället tillbaka mot Portugal och gjorde ett lunchstopp i Tavira. En mysig liten stad som precis hade haft festival. Dit återvänder vi också gärna! 
Sedan hade vi två nätter i Algarve. Vi bodde på ett lyxigt ställe med tre olika pooler. Här är lilla poolen som vi kunde nå via vår balkong. Det är där jag står och tar bilden. 


Här är stora poolen. Via en brant trappa kunde man nå en fin strand. 


Det blev ett kärt återseende på Zoomarine med bästa familjen Emanuel Maier. 

Delfinshow, alltid uppskattat! 


Show med sjölejon och sälar. 


En av dagens höjdpunkter var när sjölejonet fick en puss av Marcus, eller om det var tvärtom:-)  


Vilda fåglar! 


Pirater! Bad, bad och åter bad! 

Show med papegojor och lite andra fåglar! 


Kvällsdopp!


Vi vände hemåt nästa dag och igår kom våra gäster tillbaka. Bad i poolen, middag, prat och mys hanns med igår och idag på förmiddagen. Så mysigt med kära vänner, både stora och små! Sedan var det dags för det där sorgliga, att säga hejdå! Det sämsta med...... ja ni vet! Underbart att ha er här finaste ni! Hoppas vi ses snart igen!


Dagen till ära så var det ett perfekt åka-hem-väder, det var mulet och till och med lite regn. Det blir alltid lite tomt när det har varit avsked. För att muntra upp oss tog vi en tur på kickbikes och rullor längs stranden innan det var dags för Lovisas och Jespers fotbollsträning. Där blev de gratulerade av alla tränarna till Sveriges seger i U21 i fotboll, där Sverige vann över Portugal, 4-3 i straffar. Barnen och även Johan var mycket nöjda och stolta över det! Heja Sverige! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar