söndag 2 november 2014

Fotboll och läsutmaning!

Idag har Jesper spelat sin första fobollsmatch. Både han och Lovisa spelar i Sporting Lissabon som har träningar för sina ungdomslag på många olika ställen varav ett ligger nära oss. Lovisa och Jesper tränar dessutom samma dagar och tider, två gånger i veckan, och har båda trevliga tränare som anstränger sig för att barnen ska förstå dem. Lovisas tränare skriver ner och använder enstaka svenska ord, t ex bra :-) Ibland blir det lite tokigt, en träning ropade tränaren "representant, representant" när han menade försvare, man kan inte alltid lita på google translate :-) Det är i alla fall väldigt omtänksamt! Lovisa tränar tillsammans med sin kompis Idela så de stöttar dessutom varandra. Jesper klarar sig bra på engelskan och lär sig varje gång fler portugisiska fotbollsord.



Idag var det dags för första matchen och han fick börja på topp. Lite försiktig och osäker först men när han fick sätta matchens första mål så släppte nervositeten. Det var en glad och nöjd kille som hejades på av sina syskon!



När höstlovet startade så utmanade jag mina barn i läsning. De skulle tillsammans läsa 20 böcker under veckan med viss uppräkning av Jespers böcker som är tjocka. Det lyckades de med gott och väl och de har nu varsin önskning att utkräva, ska bli spännade att höra vad de önskar! 


Att Jespers och Lovisas är duktiga bokslukare det visste vi men att den där lille minste förstaklassaren skulle kunna läsa 14 böcker på en vecka,  det hade vi inte trott. Det tycker nog hans fröken är bra :-) 


Vi har ju dessutom haft fullt upp på lovet så Vilfred har verkligen tagit vara på varje tiilfälle till att läsa!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar