onsdag 27 maj 2015

Sportingmatch, hejdå till studenterna och kusinbesök!

Förra veckan så fick vi fribiljetter till Sportings sista ligamatch. De kom trea i ligan, efter Porto och Benfica. Härlig stämning här också även utan örn. Vi har nu dubbla uppsättningar halsdukar och kepsar vilket skulle räknas som ett stort svek av de flesta portugiser. 
Jag och studenterna åt middag vid stranden en kväll i förra veckan. Det hade varit en mycket blåsig dag men på kvällen blev det vindstilla. Stranden var därför helt tom vilket den aldrig är, oavsett väder och gav en väldigt speciell känsla. 
I skolan har vi haft ett hälso- och måbra-tema med bl a yoga, massage och skoljogg. 


Vi avslutade temat med att en soffpotatis kom på besök. Hon drack cocacola till frukost, åt chips och spelade datorspel hela nätterna. Barnen fick berätta för henne hur hon skulle sköta om sig själv för att leva mer hälsosamt. Det gjorde de gärna och mycket entusiastiskt. 


I fredags sa vi hejdå till de duktiga studenterna. I lördags kom kusin Johanna som går i sexan. Hon var på besök för några veckor sedan och gillade både skolan och Portugal så hon ska gå sista tre veckorna här. I helgen tog vi en tur till stranden, badade i poolen och var och spanade in klättringsleder i Cascais. Det såg väldigt häftigt ut, väl häftigt tyckte jag men övriga familjen blev eld och lågor. Jag återkommer om hur det går! 


Nu är det riktigt varmt här så det blir bad på fritids varje eftermiddag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar