måndag 9 februari 2015

Klätterbana i trädtopparna och fotboll.


Vädret har denna veckan varit kallt och klart. På dagarna har det varit varmt och soligt men på kvällar och morgnar är det jättekallt, inte minst inomhus. Kanske därför Jespers hosta inte vill ge med sig. På idrotten i skolan har det varit tennis även denna veckan, så kul tyckte Lovisa att hon har lust att börja träna det också, vi får se om det går att lösa.

Lovisa har skaffat sig ett eget skypekonto och pratar ofta med sina vänner, både här och på hemmaplan. Det är mycket man kan göra via skype, spela "Finns i sjön" t ex. I fredags sov Lovisa över hos kompis och när vi hämtade upp henne i lördags så fick vi med oss en hel påse avokado från deras enorma träd. De hade också kiwiträd, fikonträd, apelsin- och citronträd i trädgården, häftigt! 


I lördags var vi på en utflykt och hittade en rolig trädklätterbana i en park. Det passade barnen Olsson perfekt. Den fanns i två varianter så alla var nöjda. 
I lördags så satt vi fyra som var hemma och tittade på Melodifestivalen. Lovisa älskar det! Nu har vi lördagskvällarna bokade för ett tag framöver. Nu var det Vilfred som sov över hos kompis. 

I söndags hade Jesper fotbollsmatch så vi var tidigt uppe. De förlorade och han fick spela back så han var inte helt nöjd men men så är det ibland. Lovisa hade trevligt sällskap av sin fotbollskompis Amanda, hennes bror spelar i Jespers lag. Roligt att det började en tjej till nu när Idela slutade och Vilfred inte blev riktigt biten. Han tycker det är svårt med språket och det kan man ju förstå. Han är ändå förhållandevis duktig på engelska nu men det är klart att han inte förstår allting och tycker det är svårt att göra sig förstådd. 


Efteråt så passade vi på att åka en tur i Sintra, det var där matchen var. Vi körde upp längs slingriga vägar, upp mot sagoslottet och borgen men eftersom Vilfred inte var med och Jesper endast hade fotbollskor så tar vi själva turistandet där nästa gång. Vi käkade istället lunch på en indisk restaurang. Nu laddar vi för sista skolveckan innan Karnevalslovet. Detta året råkar det sammanfalla med sportlovet men så är det inte alltid. Vi ska nog försöka åka en sväng på ett par dagar men har inte bestämt riktigt vart ännu. Vi blev tipsade om att det finns en fin skidbacke som bara ligger ett par timmar in i Spanien, lockande men det får nog vänta till nästa år. Vi får se vad det blir!
Ha en bra vecka! Kram från oss!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar