måndag 23 februari 2015

Karnevalslov!

Fredagen innan lovet så hade vi Karnevalsfest på skolan. Det var jättekul. Utklädnad till vad man ville, lekar i åldersblandade grupper, sätta vårtan på häxan (motsvarande sätta knorren på grisen) och traditionsenlig tacosmiddag är lite av dagens innehåll. Lovisa klädde ut sig till popstjärna, Vilfred till spionnyckelpiga (han skulle först vara spion eller tjuv men kunde inte motstå den fina nyckelpigsdräkten så då fick han hitta på en variant på nyckelpiga, gullig ville han inte vara :-) och jag till pirat. Jesper var hemma och hostade, stackarn. Här är några bilder och den som vill se fler kan titta på bildspelet.

http://youtu.be/aKBPeGfjBuw
Sedan åkte vi på söndagen och tittade på en av många Karnevaler runt om i Portugal. En av de största som låg inom rimligt avstånd var Torre Verde där temat var kärlek. Där var det jättemycket folk, både i karnevalståget och som tittade. Vi förstod inte allting men det var roligt att se ändå. Det var en familjegrej och många av åskådarna var också utklädda men framförallt så var det betydligt mindre sprit och fylla om man jämför med liknande evenemang i Sverige. 

Sjäva lovet inleddes med att jag och Johan skulle försöka skriva in oss på motsvarigheten till försäkringskassan. Det är lättare sagt än gjort. Man måste vara där långt innan de öppnar för de betjänar bara de 100 första, får man ett senare nummer är det bara att åka hem och försöka en annan dag. Detta resulterar i att det bildas en lång kö, flera timmar innan det öppnar. Jag var där i tillräckligt god tid, fick nummerlapp och behövde bara vänta ett par timmar innan det var min tur men nu denna tredje gång vi var där så ville de ha ytterligare andra papper än de som de frågat efter tidigare så det var bara att åka hem igen. Det sägs att även portugiserna behöver åka dit 5 gånger innan det blir rätt så nu har vi bara två gånger kvar, håll tummarna! Vill inte verka alltför kritisk men det känns som ett lite osmidigt system. 

Johan jobbade på tisdagen så då var jag och barnen nere en sväng på stranden. Denna underbara Carcavelosstrand, jag älskar den i alla väder och årstider! 

När Johan slutade så slog vi lite golfbollar. Roligt! Blir lite sugen på att försöka spela lite framöver, vi får se hur det går med det. 


På onsdagen så åkte vi lite söderut. Första stoppet var Seisimbra. Vackert! 
Sedan åkte vi till Seitubal och tog båten över till Troia och körde genom en nationalpark ner genom Alentejo, området som ligger mellan Lissabonområdet och Algarve. 


Vi bodde lite utanför Porto Cova, på ett mysigt ställe som drevs av en man från Nya Zealand. Där fanns en iskall damm som barnen tog ett snabbt dopp i. Porto Covo är ett mysigt litet ställes om ligger vid kusten. Nu var det ingen trängsel precis men på sommaren är här nog fullt med folk på den charmiga lilla gågatan ner till stranden. 


Sedan åkte vi vidare till Évora. Det är en gammal stad som ligger en bit in i landet. Kyrkor, ruiner, stora torg och mysiga gator finns i denna historiska stad. Vi var inne på Benkapellet. Synnerligen makabert med alla dessa ben och skallar som utgjorde hela inredningen av kapellet. Vilfreds Pingu och Lovisas Trixe hade turen att få följa med på utflykter, sittandes i Lovisas ryggsäck. 
På hemvägen stannade vi vid Kristusstatyn. Den är rätt hög och häftig ändå. Där har man också fin utsikt över Lissabon och den vackra 25april bron. 
På lördagen så var det dags för mach för Jesper. Motståndet var lite lagom bra efter flera hostiga veckor. Jesper gjorde tre mål och var mycket nöjd! Idag kom det brev från mormor och morfar. Lycka!Ha en bra vecka kära vänner!
Kramar från oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar