söndag 1 april 2018

Rektorskonferens här i Lissabon!

Vi har haft rektorskonferens här hos oss i Lissabon. Det brukar vara en träff varje år och den här gången var det vår tur att stå som arrangörer. Det blev en lyckad helg och glädjande nog så var alla 18 svenska utlandsskolor som ligger under Svensk Utlandsundervisnings Förening, SUF, representerade. 

Det var rektorer och styrelsemedlemmar från Kenya, Moskva, Madrid, Mallorca, Mabella, Costa de Sol, Gran Canaria, Teneriffa, Costa Blanca, Berlin, Paris, Hamburg, London, Riyadh, Mocambique, Bryssel, Wien och Lissabon. 

Det finns fler utlandsskolor t ex i Thailand och Indien men de ligger inte under skolverkets regi. 
Här tar Susanne emot och visar upp vår fina skola. Christian hade bakat bröd och fixat fika. 

Lottis är den som håller i den mycket uppskattade Läsutmaningen så hon blev särskilt inbjuden i vårt läsrum med våra fina läsfixare.Johan och jag fick den stora äran att guida runt rektorerna i vårt vackra Lissabon. Vi höll alla tummar för att vi skulle slippa regn och hade både plan A, B och C klar men vi klarade oss med bara en liten, liten skur. Så skönt! Stadsvandring gör ju sig absolut bättre live, på plats! 


Ett glas vin på Mercado de Ribeira är aldrig fel. 

Kvällen avslutades på Sankta Bica. Jättegoda tapas och mycket trevligt! 


På söndagen var det konfererande på skolan. Då kom Marianne och hälsade på! 
Christian fixade supergod mat, som alltid! 
Ett litet gäng styrelsemedlemmar guidade vi runt på söndagen. Då tittade till och med solen fram och Lissabon visade sig från sin bästa sida. 


En händelserik och rolig helg med många härliga möten med människor som arbetar och lever på alla möjliga spännande och intressanta platser. Tack för att ni kom!  

Helgen började dessutom redan på torsdagen då vi fick en mysig kväll med Tommy och Lottis. Tack för härlig sällskap! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar