måndag 24 augusti 2015

Sommar i Smålad!


Den här sommaren har vi tillbringat mycket tid i Småland. Där har Johan och hans syskon en stuga och det slumpar sig så att den ligger alldeles nära där jag är uppväxt och har mina nära och kära. Extra skönt just den här sommaren. Lovisa och jag åkte direkt hem till mamma. Killarna stannade till i Lund och fixade med vårt hus. Här äter vi, mamma, Lovisa och jag, räkmacka på Börjes, härligt att vara hemma! 


Lovisa var första gosare med familjen Klings katt medan de var i Portugal. Åhh vad de två yngsta syskonen Olsson innerligt gärna vill ha ett husdjur! Vi klappar fortfarande alla snälla djur, mest hundar som vi ser (efter att vi har frågat om lov förstås!) som kompensation för eget husdjur. 


I början var det en regnig svensk sommar så då var vi glada över att bli bjudna på middag lite här och där. Här är vi hos finaste Linda med familj och äter underbart god kålpudding! Där hade vi också det stora nöjet att träffa fler barndomsvänner, nämligen Jenny och Rebecka dock utan män men med barn, så roligt att ses kära vänner! Blev en massa prat och inte så många bilder! I stugan fick vi finbesök av Lotta och Ellen. De hjälpte till att upp en fin gädda i nätet som Johan gjorde gäddfärsbiffar av, gott! 

Bastu och bad! 
Var inkvarterar man kolloLotta? Jo i Sjöstugan förstås! Det var i en annan Sjöstuga i Barnens by som vi träffades för sådär 20 år sedan! 


Här är storstugan, som då inte är så väldigt stor :-) Utedass, ingen el och framförallt ingen uppkoppling är nyttig träning för barnen (och för oss vuxna :-)


Det här året har vi cyklarna i stugan och vi gav oss ut på flera roliga cykelutflykter. Barnen saknar sina cyklar i Portugal men vi vågar inte låta dem cykla där för den tuffa trafiken och avsaknaden av cykelbanor. Jag är väldigt försiktig när jag cyklar, jag lovar! 


Den vedeldade bastun, det sexkantiga huset längst ner till vänster, är det senaste tillbygget och mycket uppskattad, särskilt när vädret är lite kallt och ruggigt! Oj, vad det har badats mycket bastu sommar! 


Kylskåpet som drivs av gas är jag väldigt nöjd med och det möjliggör dessutom att det går att baka chokladbollar. Lyxigt! Här är kusinerna Kling på övernattning. 


Linus fiskar vid bryggan. Myskväll med Anna och Unni! De har också en härlig pool! 


Här är vi hos Anna en annan dag och käkar god lunch! 


Brukar inte lägga ut bikinibilder men när det är på så här bruna, snygga och dessutom trevliga tjejer så är det väl ok? Så mysigt att ses flickor! 


Barnen hjälper till med det sista på bastun. 

Jesper har kunnat ro ut själv med båten den här sommaren. 


På utflykt till andra sidan sjön och badplatsen. Det går fint att hoppa på stenarna även här! Men bäst hoppas det förstås på våra egna stenar! Hoppa på stenarna, fotboll och läsning gillar alla tre barnen Olsson! Efter någon veckas regnande så fick vi riktigt härligt svenskt sommarväder. Då är det svårslaget vid stugan, i synnerhet om ni frågar Johan! 
Här spelar vi yatzi med mormor. Härligt att få tillfälle att träffas så mycket älskade mamma <3 


Gunnel och Bengt på besök! 


Vilfred i vadastövlar. 


Här laddar vi för Lisseberg! Jag hoppade över kameran och så åkte vi karuseller istället. En massa karuseller, så många vi hann på 10 timmar! Vilfred var lite för kort för vissa karuseller men var vid gott mod ändå, Lovisa och Love kunde åka de flesta och Linus och Jesper både kunde och vågade åka allt! Favoriter även hos oss vuxna var Balder och Helix. Lovisa och Vilfred kan hjälpa till och styra båten! Här har vi cyklat till Åryd och handlat glass.Vi tog en sväng bort till kvarnen och masugnen också och där fanns mycket att se. Middag på dansbanan en härlig sommardag! Underbart att få träffa familjen Kling tyckte vi alla! Mamma och min kära moster Anette njuter av en fika vid dansbanan. Mysigt!Bröderna Olsson, finaste killarna! 


Sommaren har verkligen varit en blandning av glädje och sorg, det som är livet. Den innehöll begravning, 50-årsfirande och några dagars umgänge och fixande i Skåne. Jag gör separata inlägg om dessa händelser.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar