söndag 7 februari 2016

Övernattning, Pippi och karneval!


Nu var det ett tag sedan jag skrev så här kommer lite tillbakablick. Vi överraskade Idela när hon fyllde år. Hon hade föräldrarna i Sverige så Lovisa tyckte synd om henne och ville bjuda på tårta. Som present fick hon och Lovisa gå på Mamma Mia. Jag fick offra mig och gå med :-)

I skolan hade vi storsamling och barnen berättade för både yngre och äldre barn på skolan om eratidslinjen och stenåldern. Roligt! 


Lovisa och Saga hade match för två veckor sedan. Det var tufft motstånd men de kämpade på och fick betydligt mer speltid jämfört med förra matchen så det gillade vi! 
Johan byggde klart klätterväggen på skolan och den är mycket poppis! 


Övernattning på skolan. Först var det Jesper, Lovisa och Johan medan jag och Vilfred hade myskväll hemma. Helgen därpå var det vår tur. Här är de som var först på plats! Kolloklassikern giftasleken funkar även i Lissabon! Sedan kopplade vi av med lite golf på lördagen! 


Venndiagram där vi hittar likheter och skillnader mellan jägar- och samlarstenåldern och bondestenåldern. Tycker det blev konkret och tydligt och barnen tyckte det var jättekul! Här är Marianne som grundade skolan på besök. Det gjorde hon redan 1957, visst är det imponerande! 


Pippiföreställning på portugisiska, mycket festligt! Det var tur att vi kunde storyn så bra och hade flera som kunde tolka för det var inte lätt att hänga med i replikerna. 
Casa Casola, Villa Villekulla :-)


Efteråt fick vi prata lite med Pippis pappa. 


Karneval på skolan i fredags. Många fler bilder finns på skolans facebooksida, Svenska skolan i Lissabon, för den som orkar se fler. 

Vi hann med en Grej of the day på morgonen med ledtråden "Fest innan fasta" som kändes passande en dag som denna. Dock inte lätt att få så mycket gjort i vantar och masker! 


Delar av personalen, Pernille, Ingela, jag och Lisa.


Vilfred var mästertjuv. Jesper var mycket nöjd med lagindelningen då han fick sin lille favoritkille i laget. 


W ser också rätt nöjd ut! Jag höll på att tappa kameran men det gick bra, jag lovar Diana, han landade på fötterna!


Älskade kokerskan Maria avtackades också efter drygt 30 år i köket på Svenska skolan. Hon kommer att bli saknad, tur att Christian också är jätteduktig på att laga mat! Tacolunch är tradition på karnevalsfesten, gott! 


Tipspromenad! Vilfred med två favoritstorkillar! Vi fick fin hjälp med att läsa upp de rätta svaren. 


Efter en hel dag med festligheter så firade vi att det var lov med en Santiniglass. Här är Lovisas kompisar Idela och Saga. Köksröjning stod högt upp på listan över måstesaker, nu är det fixat! Nästa gång vi är på Ikea så behöver vi inte handla någon lingonsylt, sex burkar räcker ett tag även om den är väldigt poppis. 


Igår var vi på chokladmässa, i samma lokal som det var Mamma Miaföreställning. 


En rolig kock som bjöd på choklad piggade upp oss i kön. 

Vi andra provade chokladfondue, chokladmousse och chokladpraliner men Jesper höll sig till glass, hallonglass som är hans absoluta favorit. 


Idag, efter en tur golf så gick Vilfred, Jesper och jag ner en sväng till stranden. De är lite sega att få iväg men väl där så ville de inte gå hem. Så skönt med lov! På tisdag åker vi en liten sväng till Azorerna, det ska bli spännande! 

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att ni också hade karneval! Nu ser jag fram emot Azorernabilder!

    SvaraRadera
  2. Jämfört med era dubbelkarnevaler så var detta lightversionen :-) Barnen gillade det i alla fall. Nu finns bilder från Azorerna upplagda, kram

    SvaraRadera