onsdag 24 februari 2016

Stora beslut och skolbesök!
Senaste veckorna har det varit mycket funderingar hit och dit och fram och tillbaka. Inte minst kring hur vi ska göra nästa år. Vårt tvåårs-kontrakt går ut till sommaren och det är dags att fatta nya beslut. Tänk att vi har varit här i över 1 och ett halv år, tiden flyger iväg. Känns inte så länge sedan vi stod där på uppropet första skoldagen.... Du kan läsa mer om det här   Här
 Många tankar och inte så lätt, mycket som påverkar. Vi får lite jobberbjudanden hemifrån men det lutar åt att vi stannar. Vi trivs väldigt bra och hoppas att allt praktiskt löser sig. En viktig sak som ska falla på plats är Jespers skolgång nästa år. Vi har bara upp till årskurs 6 hos oss, efter det erbjuds Sofia Distans eller får man hitta andra alternativ. Vi var och tittade på en internationell skola, Oeiras internationell. Den verkade väldigt trevlig och mitt montessorihjärta värmdes av flera saker där, t ex getterna på skolgården varav en precis fått en killing.Hunden som några barn hade som projekt att ta hand om varje dag. Hunden är ute och jag är inne och tar bilden. 


Den stora trädgården där barnen planterar och odlar. Blev ingen vidare bra bild men den är bortom Jesper. 


Vi visades runt av en väldigt trevlig tjej i årskurs 12 tror jag. Här var hennes bildprojekt. Här är vi på rundvandring. Skolan hade två delar, en gammal och en ny. Här är labbsalen i den gamla delen, fantastiskt fin, kanske inte så praktisk.  


Ställe att hänga när det var rast. Jesper spanade genast in fotbollsplanerna.En litet andaktsrum med plats för lugn och eftertanke. Vägen mellan nya och gamla delen. 

Poolområdet. 


FreedomDet stora kruxet är att det är väldigt dyrt att gå i skolan här oavsett vilket internationellt alternativ man väljer och portugisisk skola är inget alternativ för honom. Avgiften på Oeiras internationell är 13 000 euro för ett år. Helt galet mycket pengar. Vi ägnade helgen åt att söka stipendium, får se hur det går. Jesper var där och hälsade på själv hela dagen i tisdags, bara det en mycket nyttig erfarenhet för honom. Han var rätt nervös när han åkte men stolt när han kom hem. Ungefär samma som jag.

Annat som har hänt var ett studiebesök från Ungern förra veckan. Trevligt med utbyte.


Vi tog pratstunden vid stranden. Vi påmindes om på att vi ska ta konferenser och afterwork där lite oftare! På idrotten har barnen testat slackline, ungefär som att gå på lina. Rolig utmaning tyckte barnen Olsson. I helgen fortbollsmatch för Jesper. Och lite golf på driving rangen för oss alla. Vi tänkte spela men det var tävling så det gick inte, skönt tyckte Vilfred som tycker det är måttligt roligt att gå med. Tio tusen visningar har det varit på bloggen enligt statistiken. Det känns som väldigt många gånger som någon har tryckt på knappen för att läsa om hur vi har det och vad vi gör. Det känns fantastiskt roligt, inspirerande och samtidigt lite skrämmande. Jag drabbas av viss prestationsångest men tänker att det bara att fortsätta att träna på good enough, här och i allt annat i livet. Lättare sagt än gjort dock!   

10 000 tryck, vilka är ni som läser då? Jag vet några av er, ni är som läser via facebook och som gillar och ibland kommenterar, mina nära och kära som har hängt med på både det ena och det andra äventyret, före och efter Johan, före och efter barnen, men vilka fler är det? Ge er gärna tillkänna! Till er alla som läser, är det något särskilt ni undrar över eller vill veta mer om? Jag vill i alla fall väldigt gärna veta mer om er! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar