söndag 3 januari 2016

Första jullovsdagarna!

Efter en rolig julavslutning så var det dags för ett välförtjänt jullov! Vi inledde det med att åka in till Lissabon och äta på Mercado da Reberia. Det är en modern matmarknad och här finns mat från Portugals alla hörn. Under högsäsong är här en himla massa folk, det är trångt och inte särskilt billigt men ändå ett av mina favoritställen i Lissabon! Stora julgranar med lampor i olika färger och annan juldekoration försökte hjälpa oss att komma in i julstämning, jag tycker oftast det är svårt när jag är utomlands men också skönt eftersom det inte blir lika många måsten. Det var ett fantastiskt ljusspel på Triumfbågen som var vårt egentliga mål för Lissabonturen. Enligt en väldigt fin blogg om Portugal http://www.bortugal.se/ så hette föreställningen As Portas Encantadas vilket betyder De magiska portarna/dörrarna. Den var mycket imponerande tyckte vi hela gänget! 

 


På söndagen blev det söndagsmiddag på stranden. 20:e december och vi kunde vara utan jackor och somliga hade bara shorts och t-shirt. Underbart härligt! 


Vi träffade flera andra familjer från skolan, mysigt! 
En golftur hann vi också med! Vi provade en ny bana den här gången, roligt! Sedan var väskorna packade, de hemmagjorda julklapparna (främst till mormor) inslagna och vi åkte till Sverige för att fira jul och träffa våra nära och kära! 


Första stoppet blev Mats och Marie, tack kära ni! 


Vi skickade inga julkort i år utan önskade istället god jul på webben med de här fina bilderna, skolfoton tagna av Andrea som är fotograf och också förälder på skolan. Visst är hon otroligt duktig! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar