måndag 1 juni 2015

Tjuvarnas marknad, klättring och Ocean race!

I lördags var jag, Lovisa och Johanna en sväng i Lissabon. Vi kom iväg efter frukost ( efter en välbehövlig slömorgon) och tog tåget in. Väl inne i Lissabon tog vi tunnelbanan till Alfama, en av Lissabons gamla stadsdelar. Där gick vi upp, upp och upp för branta små gator tills vi kom fram till Tjuvarnas marknad. Det är en loppmarknad med allt från mobiltelefoner till barnkläder och blandat med souvenirer. Vi gjorde inga fynd precis men det var mysigt att strosa runt och titta på saker och folk.När vi var klara så tog vi 28:ans spårvagn ner till centrum och stötte på en såpbubblormästare. Det visade sig att vi hade en ännu större mästare i vårt gäng. Johanna var fenomenal på att göra stora såpbubblor. Sedan åt vi lunch på Mercado da Ribeira. Det är en saluhall med en massa restauranger som ligger precis där vårt tåg går. Jag har fått tipset om att det är ett trevlig ställe från många håll men det har inte blivit av förrän nu! Det var verkligen trevligt och jag som älskar marknader tyckte även mycket om själva saluhallsdelen med frukt, blommar och en massa annat roligt. 
 När vi kom hem så badade vi i poolen. Det är ännu kallt men härligt att ha tillgång till den och barnen badar ändå. I söndags så tog vi en sväng till Ikea. Det vi egentligen var ute efter var en käpphäst som skulle få spela Miramis i den kommande teatern om Mio min Mio men vi hittade bara en bock och den dög inte enligt barnen. Men vi hittade en massa annat som är bra att ha och fyllde som alltid på lagret med lingonsylt och köttbullar :-)På eftermiddagen så var vi på klätterkurs. Eller vi och vi, jag fotograferade och övriga klättrade. Det är på klipporna ute vid Guia och det var väldigt häftigt. Lite väl häftigt tyckte Vilfred (och även jag) som tyckte det var en sak att komma upp men inte lika lätt att komma ner igen. Jesper, Johanna och Johan var helsålda och lyckades ta sig till toppen på alla de tre lederna som de utmanades att klättra, riktigt bra gjort! Här kommer en massa klättringsbilder! 

Under klättringen fick vi besök av en trevlig svensk familj från Luleå som ska flytta ner till hösten och som varit och hälsat på i skolan under veckan! Deras äldsta tjej är en fotbollstjej och lika gammal som Lovisa så det blir toppen! Idag har vi varit på Volvo Ocean Race med skolan. Det var jättekul! SCA berättade för oss om den svenska båten, vi fick prova kläderna, smaka på den mat som seglarna äter, lära oss hur den tillagas och titta på båtarna. Det var ganska lite folk så sedan kunde barnen mingla runt fritt och prova på allt som området hade att erbjuda. Festligt! På torsdag kommer kronprinsessan Viktoria dit, då är det nog lite mer stohej. Gunnel har bjudit in Viktoria till skolan men hon hade alltför tajt schema. 

3 kommentarer:

 1. Kul att ni gillade klättringen ( en del av er!) och vilket sammanträffande med Luleåfamiljen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag är intressera av klättring o bosättning i Portugal. Då undrar om du kan hjälpa mig med info?
   Var finns bra klötterberg?
   Nära vilken stad?
   Och diverse info.
   Tacksam för allt info som du kan skicka till nedan e-mail adress.
   Med vänlig hälsning,
   Kaveh
   Kaveh@ashhami.com

   Radera
 2. Det var tack vare ditt fina tips! Både denna och nästa helg ska Johan och Jesper gå på klättringskurs, det ser de fram emot!

  SvaraRadera