onsdag 29 oktober 2014

Höstlov!

Sista veckan innan höstlovet var det full fart. I samband med FN-dagen så berättade jag om Indien och Intact SS för alla barnen på skolan. Tyvärr så har vi nu kommit på vad det var i den stora ryggsäcken som vi blev bestulna på i Barcelona, mina Indiengrejer. Tråkigt men det kunde ha varit så mycket värre. Nu har jag dessutom anledning att åka tillbaka :-). Barnen här blev också engagerade och framförallt fångade av Haris öde så det leder förhoppningsvis till stöd för Intact även härifrån.


Mer under veckan var att mina mysiga studenter slutförde sina uppdrag och åkte hem i torsdags respektive fredags. Sorgligt tyckte barnen och jag med. På torsdagen muntrade vi upp oss med att ha idrott på stranden, vi är med i SUF-VM så nu skulle sista grenarna genomföras, kast med tennisboll och längdhopp.


På fredagen så firade vi Halloween. Både hemma och på förra skolan så passerade Halloween förbi lite i det tysta men här firades det rejält. Superkul tyckte alla barnen och även barnen Olsson! I synnerhet Maria och Juliya i köket hade ansträngt sig utöver det vanliga! Studenterna i 4-6:an var arrangörer för dagen och det var betydligt mer läskigt än vad vi hade vågat att göra! Den röda lille läskige i mitten på fotot nedan är Vilfred och den läskiga till höger är Lovisa.För den som vågar se fler bilder finns det ett bildspel, här!

http://youtu.be/k6RBi3QJn8c
Mitt i Halloweenkaoset kom familjen A från Sverige på besök till skolan.


Vi hängde sedan på stranden, här vid poolen, käkade lite middag och i måndagskväll så sov barnen A över här. Väldigt roligt! 
Idag har även Johan tagit höstlov! Härligt! Vi firade med att göra en liten utflykt till Belém. Jesper har varit där med klassen så han kunde visa och berätta om de gamla sjöfararna. 
Imorgon torsdag så gör vi en liten längre tur, ner mot Algarvekusten. Roligt att passa på att se sig om lite när man är ledig, i veckorna så håller vi oss mest i närområdet. Jesper har sin första fotbollsmatch på söndag så då ska vi se till att vara hemma. 
Ha det så bra ni som är med oss på vår resa, kram Linda1 kommentar:

  1. Härligt att läsa och se alla fina bilder, håller alla tummar för Jeppe. skickar massor av bamse kramar Majsan

    SvaraRadera