söndag 21 september 2014

Kräftskiva, regnbåge och strandmys!

Hej
Det har varit en omväxlande vecka i synnerhet när det gäller vädret. Ömsom sol, ömsom ösregn och tvära kast däremellan. Ni som är på väg ner får packa både regnjacka och badkläder :-). Här kommer regnbågsbilder som bevis.I skolan börjar det rulla på för oss alla, Johan har fått lite förändrade arbetsuppgifter, mer förskola och mindre fritids vilket gynnar vår totala familjesituation genom att han får kortare arbetsdagar. De på förskolan är så glada över att ha honom där, både stora och små. Vi hade föräldramöte förra veckan och det gick fint. Det är ju alltid lite nervöst, särskilt när man är ny men det kändes positivt överlag. Skönt!

Barnen trivs bra och har alla tre hittat kompisar (även om de såklart saknar sina vänner i Sverige mellan varven). Johan och jag försöker också vara lite sociala. Jag har varit med på en Ost och vin- träff med SWEA-Lissabon. Det var trevligt och där precis som på kräftskivan vi var på i fredags så drog jag/vi ner medelåldern väsentligt :-). På kräftskivan hade arrangörerna, Svenska klubben, beställt 45 kilo kräftor på Ikea. Jag brukar säga att man kan inte lämna/slänga kräftor men när de hade fyllt på fatet vid vårt bord för tredje gången fick jag ge mig och lämna en liten kräfta för att undvika ännu en påfyllning.


I lördags var vi på vår strand. Det var väldigt mysigt. Längs hela kustremsan ut från Lissabon till Cascais finns det små vikar och stränder. Stranden här i Carcavelos är väldigt lång och varierad, både klippor och lång sandstrand. Det spelas fotboll och framförallt surfas för fullt och det är lagom mycket restauranger och caféer. Jag tycker den är helt underbar!

Idag har vi varit och köpt en golfbag till Johan så han kan spela vänskapstävling på fredag. Vi spanade också på en cykel till mig, det blir nog nästa inköp.
Hoppas ni alla får en bra vecka, sköt om er, kramar från oss!

2 kommentarer:

  1. Hej! Vad kul att hitta till er blogg! Vi är också en Familj Olsson och fru Olsson läser till lärare och ska göra praktik på Svenska Skolan i Lissabon i jan-feb 2015! Herr o son Olsson följer också med och den lille ska gå på förskolan några dagar i veckan :) Så då kommer vi ses! :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Så festligt! Jag ser fram emot att träffa er! Kram

    SvaraRadera