måndag 1 januari 2018

MarrakechFör att fira Johans 50-årsdag så åkte han och jag dit tors-sön i slutet av november. Johan har alltid velat åka dit och vi har varit på väg flera gånger t ex när vi var i Gibraltar och Sevilla men det har inte blivit riktigt läge. Den är gången tog vi flyget dit. Det tog bara 1 timme och en kvart, direktflyg från Lissabon. Vi betalade strax över 200 euro var eftersom vi inte kunde vara så flexibla med när vi ville åka dit och hem men om man är det så går det nog att få betydligt billigare.

Vi gillar båda marknader och folkliv så vi började med en sväng ner till Medinan. Helt magiskt! Musik, sång, folkliv, mat och kommers, vilket ställe! Här kommer en massa bilder och kanske inte helt i ordning men så får det bli!Johan hittade en like och lärde sig att fotsvarva. 

Vi åkte också på lite utflykt. Här gjorde vi ett stopp vid ett helt gäng getter i ett träd. Argania Spinosa heter trädet och där finns nyttiga nötter som inte bara getterna gillar utan som också används till fantastisk hudkräm och olja. Nedan finns bilder från ett av många kvinnokooperativ som tar tillvara på de energirika nötterna. Essaouira var en jättefin stad vid kusten. 

Här fanns också en fin medina med tusen grejer. Hotellet hade en spaavdelning och vi passade på att få lite massage. Lyxigt! Marrakesh och Marocko är absolut något att återvända till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar