måndag 1 januari 2018

Jullovsresa

Nu på jullovet gjorde vi en liten utflykt. Vi åkte först till stranden utanför Aveiro. Mysig sandstrand, hit vill vi återvända när det är varmare! Vi bodde på ett mysigt hotell. På kvällen åt vi på en japansk-brasiliansk restaurang, resans höjdpunkt enligt Vilfred och en perfekt kombo för vår familj visade det sig. Jag tyckte de randiga husen var häftiga, det var inte alla i familjen som delade den uppfattningen. 

Goda pannkakor och våfflor med choklad vägde upp hos en del. Aveiro kallas för Portugals Venedig och vi såg tydligt kopplingen. Vackra hus och kanaler. En båttur på kanalerna fick vi ju ta såklart! Fint, lärorikt och på slutet började det skymma lite också. 
Här skördas salt och om man kastade den över axeln så får man önska sig något inför det kommande året. Vi får se om det slår in, hoppas det! Högsta granen i Portugal! 


Sedan stannade vi till i Figueira da Fiz på vägen ner. En mysig liten strandstad med fyr och allt. Sista stoppet blev på Buddhagarden. Europas största orientaliska park. Kändes lite malplacerad i det katolska Portugal men roligt att se ändå. Utöver en massa buddhor så fanns det också afrikansk konst och modern konst. Parken ligger ca en timme upp från Lissabon, det kostade 4 euro i inträde för vuxen och gratis för barn så det var inget överpris direkt. Ville man åka runt med det lilla tåget så kostade det 3 euro per person.   
Det finns så många vackra platser i vårt kära Portugal. Lyxigt att få lov att upptäcka dem en efter en och det finns hela tiden fler.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar