fredag 26 augusti 2016

Sverigesommar del 1

Efter en veckas bilsemester genom Europa var det härligt att vara framme i stugan. Johans bror Mats, med fru Marie och hund Doris var också där. Här lägger de ut nät för att få fisk till middag nästa dag. Johannas studsmatta användes flitigt! 
Mats och Marie målade om dasset på insidan.  Senare under sommaren så målade jag och Marie om det på utsidan.  Det blev jättefint.

Stugan byggdes av Johans farfar och delas mellan Johan och hans syskon. Osannolikt nog så ligger den precis mitt emellan min systers och min mammas hus (en mil åt varje håll) vilket har gjort den till en fin bas, både när vi bodde i Stockholm, Lund och här. Jag kan träffa familj och vänner och Johan älskar att vara i stugan och fixa. Här firar vi Jespers födelsedag med mamma, Nils-Magnus, Fredde, Ann, Linus och Love. 
Jag är så tacksam för att fina vänner vi hann träffa den här sommaren. Här är käraste Åse med lille August. 


Så kul att ses fina Åse, boka biljett idag! 


Kusinerna Linus och Love trivs också i stugan. Bada, fiska, klättra på stenarna är fina sommarnöjen. En fågel flög in i rutan, som var så klarade den sig och flög iväg efter ett tag.Familjen Kling, mamma, Nils-Magnus och jag var i Helsingborg och tittade på Walk in the park, toppenbra! 
Den 16 juli så var det ett år sedan min älskade pappa dog. Jag trodde saknaden skulle bli mindre och mindre men ibland känns det nästan tvärtom. Särskilt när man är hemma och påminns på ett annat sätt än här i Portugal. Men det är väl så sorgeprocessen ser ut, först gäller det att överleva och att se till att alla runt omkring sig överlever och sedan kan man sörja. 

Här är kusinerna på övernattning i stugan. De är Småfolket och har sin bas vid badplatsen. 
Det bastades mycket i sommar! Bastun blev verkligen ett lyft för stugan.


Tandborstning. 


När solen skiner så äter man alla måltider på dansbanan, precis nere vid sjön. När finaste Anna med familj var på besök hade vi strålande väder alla tre dagarna. Sol, kära vänner, gemenskap och avkoppling, kan inte bli bättre! 


Jesper är duktig på att ro och tar med alla barnen ut på en tur. 
Vi andra njuter av att få vara tillsammans! Mycket som måste uppdateras och pratas igenom!  


På onsdagen kom fler kära vänner, bästa Jenny-Anne med familj. Hon är också är en gammal kollega till Johan, Anna och mig från Lmg.Sötaste lilla Lina som var helt nyfödd när vi åkte till Portugal. 


Svensk sommar när den är som bäst! Johan har varit väldigt flitig i sommar. Här bygger han och Markus en spång från bastun till bryggan. 


All mat lagas i uteköket och det är en väldigt enkel tillvaro. Ingen el, rinnande vatten eller uppkoppling. Utedass och vatten hämtar man i brunnen. Tempot blir automatiskt lägre och efter ett tag vänjer man sig vid att göra en sak i taget och att vänta på att t ex diskvattnet ska koka.  Nyttigt för oss alla! Fotbollsmatch barn mot vuxna. Jag minns inte riktigt vilka som vann.....Många kära besök betyder också många avsked men vi ses snart igen!  


Här har vi finaste Ann E på besök. Så mysig eftermiddag! 


Ann framför storstugan som egentligen är liten! Men den är större än Sjöstugan, Uterummet, Redskapsboden och bastun så den gör ändå skäl för namnet. 


Sedan var det fixarvecka i stugan. Båda Johans syskon med familjer var uppe och hjälptes åt. Först var det Mats och Marie som kom upp och Doris såklart. 
Här är det rustat för grävlingsexpedition. Vi hör ibland mystiska hostningar bortifrån skogen vid dasset och teorin är att det är en grävling.


Här ska det undersökas om det stämmer. Ett gryt hittades och beseglades med en flagga. Expeditionen slutförd! Det jobbades flitigt under fixarveckan och för Johans del under hela sommaren. Grillen byttes ut, det byggdes nytt tak till uteköket, dasset målades och en massa annat. 


Lovisa och Vilfred tränade Doris till att bli en läshund eller om de bara kombinerade två favoritsysselsättningar, läsning och hundgos :-)
Nu när grillen var nymonterad fick vi grilla vid bryggan, mysigt det också! 


Johan och hans storasyster och storebror. 


Mer träning! Ja, vad gör man när det inte finns uppkoppling? Läser, leker, bygger, hugger ved, hoppar studsmatta, badar, ror och klättrar på stenar kanske (och bråkar med sina syskon för att inte göra bilden alltför idyllisk).Middag på bryggan hela gänget, det dröjde flera veckor innan vi behövde flytta in i uterummet och äta middag, härligt! 


Mina fina pojkar! 


Morgonmys!


Vi var också på besök hos bästa moster Anette och Jonny, varmt tack för att vi fick komma! Där fick vi tårta, ved, el att ladda t ex telefoner, wi-fi och se på tv, lycka tyckte barnen eller ja, veden kanske Johan var gladast för :-) 


Sommaren kändes väldigt lång det är året, det kommer fler bilder i nästa inlägg! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar