söndag 20 december 2015

Lucia x 3

Vid lucia så känns det nästan allra mest att vi är en utlandsskola. I år inledde vi lussandet på Svenska ambassadens jullunch. Här laddar vi upp med "1000 år till julafton" som för övrigt är mycket uppskattat, både av skolbarnen och hela familjen Olsson. Vi missar inte ett avsnitt någon av oss! 


Här är förra årets lucia tillsammans med årets lucia. Fina!


Buss till ambassaden. Ofta åker vi tåg när vi ska någonstans eller blir skjutsade av föräldrar men i luciakläder är det skönt att få åka buss. Här är Vilfred och Viktor. 


Jesper och Frans. 


Svenska ambassaden.


Luciatåget gör sig redo. 
Det blev väldigt uppskattat! Såklart! De är väldigt duktiga på att sjunga faktiskt, även om jag är ganska partisk. 


Efteråt fick vi köttbullar, räkrullar och annat gott, mums! 


Avslappnade tärnor! 
Agnes (fritidslärarstudent), Pernille och Jennie. 
 På kvällen var det dags igen. I en fullsatt kyrka i Estoril, den som brukar kallas den Svenska kyrkan även om den inte är lika aktiv här som på många andra ställen i världen.

Att Lovisa läste vers, tände ljus och sjöng i princip sola på en sång förvånar väl ingen men att Jesper sjöng solo på första versen i Låt det brinna, det förvånar i alla fall den stolta och lite tårögda mamman, därav inget kort.Jag var lite för upptagen med att allt skulle funka för att få till några riktigt bra bilder och när det blev fotostopp så var det inte bara jag som ville fota men lite av stämningen kommer kanske med ändå och mormor ser nog alla barnen Olsson i alla fall! Det är de söta råttorna och de fina, yngsta små stjärngossarna som inte kom med, sorry för det. 

Kvällen avslutades med att Carolina och jag sa hejdå till Jennie som åkte en vecka innan julavslutningen. Varmt tack Jennie för fina veckor hos oss!


Jennie och Carolina! 


På söndagen den 13:e december var det dags igen. Nu luciatåg på IKEA. Vi skulle gå på tre olika ställen i varuhuset och vid tre olika tillfällen under dagen, kl 11, 15 och 17. Det kändes lite svettigt innan men gick faktiskt väldigt bra, både själva uppträdanden och tiden emellan. Här var det lite mer tid att fotografera så här kommer många bilder :-) 


Många föräldrar var där men också många andra intresserade! 

Ja, det var många som stannade och tittade, roligt! Vi fick äta lunch i deras personalmatsal. Lyxigt! 


Fri gosning med Ikeas gosedjur. Det gillade de här två myskillarna! 


Lillucian! Så himla söt! 


Alice, Liv och Lovisa!
Mysigt att titta på film ihop. 


Lite och stor lucia, båda lika fina! En tomte med glimten i ögat! 


Ikeafika med kanelbullar, knäckebröd, yoggi, pepparkakor, julmust, frukt och godis var mysigt tyckte barnen!  I pauserna hade vi gott om plats att vara på vilket tillsammans med diverse teknisk utrustning gjorde att det flöt på oväntat smärtfritt. 


Personalen på Ikea tyckte också att det var exotiskt och spännande med luciatåg. 


Freja fick till sin stora glädje vara lillucia sista föreställningen. Tror jag ska försöka sälja den här bilden till Ikea som reklambild :-) Visst är den fin! 
Som tack fick barnen varsin julpåse. Vi lärare fick "very special swedish chocolate" vi tackade och sa att vi har hört talas om Marabou mjölkchoklad förut :-) Bästa chokladen och vi i familjen Olsson har i alla fall väldigt bra koll på just den chokladen!  

Det blev en mycket lyckad dag på Ikea. Barnen var fantastiskt duktiga, vi är så stolta över dem! 
På måndagen gav vi barnen ledigt, det hade vi alla förtjänat efter denna härliga luciahelg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar