fredag 10 april 2015

Besök, kalas, påsk och fotboll! Johans syster med familj var på besök veckan innan påsk. Vår älskade Carcavelosstrand var vi såklart tvugna att visa.


Påskägg till barnen, lakris till Johan, mannagryn och sylt till Vilfred, beasås, franska örter och en hel ring med Onsalakorv hade våra gäster med sig, mums! Det vi saknar är definitivt andra saker än det vi hade trott! 


Cascais är också värt ett besök. 

På söndagen var barnen på ett roligt kalas hos en kär vän till Vilfred. Vi föräldrar var inbjudna till efterföljande mingel, mycket trevligt! 
Kusin Johanna hängde med till skolan på onsdagen medan Johan, Ingela och Stefan spelade golf. Johanna vill nu byta skolan och flytta hit vilket får tolkas som gott betyg. 


After school och after golf. Poolhäng är ju aldrig fel. 


God middag på barnens favoritställe!


Påskpyssel i full gång. 


Ana, båda vår och barnens lärare i portugisiska. Vi tycker lika mycket om henne allihop! 


Gulliga kycklingar efter tips från Nils och Anna EM. De här blev nästan lika fina! 


Mycket god påskmiddag. Det är lyxigt att få äta så god och traditionsenlig mat när det är högtider, vi är inte så flitiga hemma på att ställa till med påskmiddagar, julmiddar osv. Yuliya hade färgat äggen och gjort fint mönster! Vilfred var mycket imponerad och ville ta hem det och spara. 
Det var också ett födelsedagsbarn denna dag och hon passade på att ha kalaset direkt efter påskfesten. Det kom en både duktig och rolig trollkarl som fångade alla barn, oavsett vilket språk de förstår, häftigt! På påskafton så firade vi med att gå på fotboll. Benfica mot National. Det tyckte vi hela familjen var en jätterolig upplevelse, ännu bättre än vi hade väntat oss faktiskt. Fullt med folk, underbar stämning och bra fotboll. Benfica lattjar ju bara runt med det andra laget sa Vilfred och det stämde bra. Det var vår första match men verkligen inte den sista. 


Sedan tog vi påsklov. Mer om det i nästa inlägg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar