lördag 3 november 2018

Höstlovsutflykt till Madrid och Toledo!

Efter att vi alla hade varit flitiga och kommit i balans med alla måsten och skoljobb så packade vi bilen och åkte iväg på en liten höstlovstripp. Madrid finns på vår lista över platser vi vill utforska så det blev det den här gången. Vi läste i guideboken om att Toledo också skulle vara en mysig stad så det passade vi på att kombinera. 


Vi fick ett mycket positivt intryck av Madrid. Trevligt, trendigt, rent, vänligt, lättillgängligt och mycket att se. Många pampiga byggnader, paradgator, många affärer och bra shopping, trevliga restauranger och mysiga gränder, många stora kända konstmuseum och en massa goda tapas.Vi valde att titta på konst på Sofia Reina, jättefint! Det blev mycket tapas men här stack vi emellan med pizza. Gott! Vi fick vänta en liten stund på maten efter förrätten och det skulle vi tydligt inte ha behövt göra så tjejerna som serverade bjöd på öl, efterrätterna och bad hundra gånger om ursäkt. Så jobbigt var det inte att vänta en kvart men tack så mycket, fin service i Madrid! 

Inte minst efterrätterna :-) Som vi dessutom fick, då var man ju tvungen att ta eller hur! Min älskling <3 


Facebook är ju väldigt bra. Jag såg att Anders var i stan och det blev läge för en öl, så roligt! Anders var vår rektor på LMG och vi har inte setts sedan vi fick ett underbart Sunwinginspirerat avskedsfirande av våra kära kollegor för snart 4,5 år sedan och flyttade till Portugal, tänk vad tiden går snabbt! 


Anders frågade en fråga som har dröjt sig kvar hos mig. "Blev det så som ni hade tänkt er?" Ja, det blev det nog fast kanske ändå bättre. Vi hade tänkt stanna i två år och är nu inne på vårt femte. Jag trivs väldigt bra med jobbet trots att vi har haft tre olika rektorer och många fina kollegor. Det har passerat många familjer på skolan medan andra har stannat här lika länge som oss eller längre. Många fastnar i hjärtat och jag känner att stor del av min lärartid går dit det bäst behövs vilket är tillfredsställande. Jag som inte tycker om avsked har fått lära mig att leva med det. 

Våra egna barn har överlag också trivts bra och det är lyxigt att få spendera så mycket tid tillsammans i familjen(och ibland en smula ansträngande:-). Vi har haft många besök av nära och kära och fått visa vårt älskade Portugal. Landet i sig har så mycket mer att erbjuda än vad jag hade en aning om. Vi har sett ganska mycket av Portugal, tillhörande öarna Arzorerna och Madeira samt även södra och västligaste delarna av Spanien(samt en del av övriga Europa när vi har åkt till och från Portugal på somrarna. Vi har passat på att se oss omkring och det är jag väldigt glad över. Vi har träffat många vänner här och på Svenska skolor runt om i världen. 

Vi har kunnat utöva våra intresse och till viss del hittat nya. Jag har provat på golf men blev inte fullt så biten av det som av padel. Johan har spelat sin golf men har om möjligt blivit ännu mer fast för padel där han också har hittat ett portugisiskt sammanhang och vänner. Jag tränar på stranden och har där hittat portugisiska vänner. Barnen har också sina fritidsintressen fast det är färre aktiviteter nu än när de var yngre, lite synd men kanske naturligt. Vi håller på att peppa Jesper att börja spela padel på klubben. får hur det går. Jag har också kunnat fortsätta mitt arbete på Malmö Universitet vilket jag också är glad över samt ska handleda en ny norsk montessoriskola som ligger i Storfjord, uppe vid Narvik. Det ska bli spännande! 

Vi pratade också med Anders om framtiden, vi har bestämt oss att fatta beslut om nästa år i februari, mars sådär som vi brukar. Det är viktigt att försöka vara där man är tänker jag och inte vara på väg någon annanstans. Lite praktiska saker som att Jesper slutar nian nu och så gör att tanken på att flytta till Sverige inom en inte alltför lång framtid ändå gör sig påmind. Anders berättade om lärarbristen och om de höjda lärarlönerna så det ska nog gå att få jobb för oss båda när det väl blir dags. 

Det var härligt att träffas, kändes som om det var förra veckan. Anders hade till och med ett namn för det, "Low maintain friends" då det inte behövs så mycket underhåll utan funkar ändå. Klokt och sant! 


Här kommer en masas bilder från ett vackert och pampigt Madrid. Jag blev mycket positivt överraskad av den här staden. Det har kanske framgått redan! 


Sedan åkte vi till Toledo, en liten stad ca 6 mil från Madrid. 


Där var det otroligt vackert. Lokal kändis! 

Pittoreska och söta gator som inte riktigt gör sig rättvisa på bilderna. Där var också enormt många turister. Helt galet många! Tips är nog att sova över där för många åker nog på dagsutflykt från Madrid så på kvällen lugnar det nog ner sig lite. Sympatiskt! 

Man kunde också åka Zipline över floden Tajo, som är vår Tajo som har en biflod här. Det ville ju mitt gäng såklart. 

Johan var först ut. 
Sen Vilfred, det var både högt och långt så jag vågade nästan inte titta. Sen var det Lovisa. 
Det gick fint hela vägen över men när hon skulle hakas fast och kunna dras in av killen som tog emot så funkade inte det och hon åkte ut en bit istället och hängde där och dinglade. Jag fick hjärtat i halsgropen, några tanter bredvid höll på att smälla av och när jag sa att det var min dotter som hängde där och dinglade så tyckte de att jag var världens coolaste mamma. Så kändes det inte! 


Lovisa tog det dock coolt och tyckte att hon fick lite bonus till sitt åk :-) Killen klättrade ut och hämtade in henne och Lovisa tyckte det var extra roligt! 


Otroligt vackert! 


Här är mina våghalsiga älsklingar  <3Sedan blåste vi hem, nöjda och glada efter några dagar på vift. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar