söndag 5 mars 2017

Alhambra, Gibraltar och landskampsfotboll!

Det här lovet åkte vi utanför Portugal faktiskt. Behövs egentligen inte, finns fortfarande så mycket fint och spännande här att se men Johan har länge velat åka till Gibraltar och vi var på väg dit förra sommaren men kom då bara till Sevilla. Inte så bara det, Sevilla är fantastiskt fint men den här gången tänkte vi komma hela vägen till Gibraltar. Det gjorde vi och mer därtill, vi började med att åka till Granada och Alhambra. Det var jättefint där och hela staden andades historia.  


På jakt efter tapas så hamnade vi på en Mexikansk restaurang första kvällen, väldigt gott! 


Vi bodde bra, promenadavstånd till Alhambra. 
Många mysiga gränder. 
En huskatt, gissa vilka som vill ha en sån, eller en hund, eller en apa, eller en kanin eller vad som helst som är levande och går att gosa med! 


När vi var nöjda med historia så åkte vi vidare till Gibraltar. Jesper var febrig och hostig så han fick vara kvar på hotellet. 


Skum känsla, att mitt i Spanien mötas av allt det engelska. Barnen har inte varit i Storbritannien så de tyckte det var extra spännande. 
Fish and chips! 
Vi tog linbanan upp till aporna, såklart. 


Där fanns en häftig grotta! 


Hyfsat blå himmel! 

Efter Gibraltar så åkte vi vidare till Sankta Maria, lite utanför Cadiz. En fin liten stad. Mysigt hotell! 


UtsidanVi hade tänkt åka till Cadiz men behövde vara i Albufeira kl 16 för ett möte så vi tog det lugnt i Sankta Maria och hamnade på en mysig marknad istället, jag älskar marknader! 
Fisk, frukt, korv och ett litet rum för andlighet, trivsam blandning! 


I Albufeira träffade vi Tina Loveson fd Nordlund och hennes man Janne. De berättade om sitt projekt World Soccer Friends. Spännande! Alla vi som har spelat fotboll kan inte annat än att ha Tina som idol och förebild, det hon sa och gjorde i samband med mottagandet av Diamantbollen år 2000 är ovärderligt för svensk dam- och flickfotboll! På kvällen var vi på matchen Sverige-Australien tillsammans med familjen A-J. Det var vi och Algarves pensionärer som var supportrar! Sverige vann med 1-0 efter mål av Lotta Schelin. Härligt! 


Nästa dag så var de flesta av oss och tittade på landslagets träning. Då blev det möjlighet till prat och fotografering med några av stjärnorna! Stor eloge till de svenska tjejerna för att de är så vänliga och tillmötesgående, verkliga förebilder att se upp till! 

Bilderna från träningen har Johan och Jonas tagit. 

Jag och Jesper var inte med, Jesper ff sjuk och jag tog mig en liten sväng ner till stranden. Fint! 
Viktig skylt, hade behövts på fler ställen, inte minst på vår väg till skolan! 


Supportrarna tillbaka, glada och nöjda över att få ha pratat och fotats med Lotta och de andra tjejerna! 


Ett sista dopp i poolen, rätt kallt ännu! 


Lunch i stan! 


En glass vid torget som efterrätt. Själva bykärnan i Albufeira är rätt mysig ändå. Det är ju ofta så med ställen som är lite överexploaterade, det finns något fint där från början, därav alla turister. 

Efter glassen var det dags att dra hem. Roligt att vara på utflykt och skönt att ha några lediga dagar hemma också. Vår strand är inte heller så dum! Träningen regnade bort så jag tog en liten joggingtur och Vilfred hängde med på rullor. 


Den här bilden är till Rita! En vacker vy gör det lite mindre jobbigt, eller inte.  


Igår möblerade vi om här hemma. I diskussionerna kring nästa år som pågår för fullt så framgick det att Vilfred och Jesper tycker det är lite jobbigt att dela rum. Oavsett framtida beslut så provade vi att möblera om och båda killarna är nöjda med resultatet. Vilfred har flyttat in i bottre änden av vardagsrummet och Jesper förfogar över hela rummet. Känns som en bra lösning! Nu är det dags att träna lite som ersättning för morgonens träning som blev inställd och sedan göra semlor, perfekt söndagskombo. 


Ha det fint kära vänner. Vi är glada över alla er som tänker på oss och är med oss på vårt äventyr, många kramar! 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar