lördag 30 april 2016

25 april är det helgdag här i Portugal för att fira Nejlikerevolutionen 1974. Då besegrades diktaturen i förmån för demokratin under ytterst fredliga former. Det sägs att det endast dog 4 människor och folk stoppade nejlikor i militärernas gevärspiporna. För vår del firades den med aktivitet och besök. 

Medan gänget spelade padel så tog jag emot käraste Majsan och hennes fina dotter Matilda. Vi svängde förbi padlarna och hejade lite. Sedan blev det stranden. Härligt, varmt och mycket folk. Majsan och Matilda badade friskt, jag väntar lite med det.....
På tisdagen var det skoldag igen och då fick vi fint besök i klassrummet. 


Det var aktiva besökare, har ingen bild från yogan men här är bilder från golfrundan. För mig som är nybörjare var det först lite nervöst att spela med någon annan än Johan och Jesper men bättre nybörjarpeppare än Majsan finns inte! Johan lyckades fixa logistiken så att vi kunde spela alla tre, varmt tack för skjutsande på fotbollsbarn Jonas!
Strndhäng och gemensam middag på Cappricciosa sista kvällen. 


Lovisa är lite hungrig....

Vilfred lär ut lite kortspel innan maten. Den här gången blev det efterrätt också, glass, chokladmousse och chokladkaka, synd att vi upptäckte hur gott det var, portugiserna är mycket för goda efterrätter!

Tack för den här gången finaste ni, vi ses snart igen <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar