söndag 23 augusti 2015

Foodwalk i Lissabon!


Här kommer bilder från vår foodwalk. Det finns många olika varianter på foodwalk i Lissabon och de är säkert trevliga allihop men vill någon ha ett tips så rekommenderar jag verkligen den här. Filippa som driver Taste of Lisboa, hennes hemsida hittar du här Foodwalk är genuint intresserad av både kultur, människor och mat. Vi fick både se och smaka, inte bara från Lissabon utan också från övriga världen och det var roligt och givande! Trevligt sällskap gjorde ju inte saken sämre! Filippa hade med sig en guide till, jag tror han hette Filip, passande nog men är inte riktigt säker :-) Det finns mycket att berätta till bilderna, jag får fylla på en annan gång eller kan den som är intresserad passa på att gå foodwalken vid nästa Lissabonbesök!
Vi inledde vid platsen för tolerans. Sedan var vi inne i en kyrka som restaurerats efter en stor brand. Taket var nytt medan allting annat var gammalt, häftigt! 

Skinka, olivolja och vin smakade vi på första stället. Vi fick också veta mer om portugisernas älskade bachalao.På nästa stopp smakade vi ost och marmelad samt åt biffano. Kinesiska torget. Goda musslor! 
Kullerstenarna utgjorde konturerna av kyrkan i bakgrunden. 
Mosaik i ett boningshus. 


Fadokvarteren utanför turiststråken. Dryckesstopp! 


Här bjöds vi samosa och öl. Mangojuice till den som hellre ville ha det :-) 

Café med goda pastell de nata blev sista stoppet. Vi var alla mycket nöjda med turen! 

Ett eget litet stopp på fin utsiktsplats hann vi med innan vi tog tåget hem. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar