tisdag 26 augusti 2014

Semester och fixande första veckan

Första veckan
Första veckan när vi kom ner så varvade vi semester och fixande. Vi var mycket på den fantastiska stranden här i Carcavelos, vi badade i poolen, var på Ikea, storhandlade och packade upp. En dag tog vi pendeltåget in till Lissabon, vilket tar ca 25 minuter, där vi tittade på sevärdheter och åt fantastisk god glass.

På söndagen innan vi skulle börja jobba så provade Johan och barnen på surfing. Barnen gillade det så det blev en finfin lösning under vår första arbetsvecka, vi jobbade och de gick på surfskola. Lämnades vid 9 och hämtades 17-17.30. Det var två supergulliga killar som hade hand om dem, ibland var det bara de tre och ibland var det några andra portugisiska barn med på surfpassen. Jesper fick översätta från engelska och sköta snacket när det t ex skulle beställas mat. Även om det bråkas friskt här hemma mellan varven så är de trygga med varandra när de är iväg så där och hade väldigt kul. Alltid någon tröst :-) Här kommer ett gäng surfbilder. Kan tänka mig att några av er är nyfikna på skolan, den drar igång imorgon så det ska bli mycket spännande för oss alla fem.
 Skriver om det nästa gång. Ha det så bra alla!
Många kramar från oss

När man surfar får man bära brädan själv!


Eller med lite hjälp!Här lär de sig grunderna. 
Vilfred


Jesper


Lite snack!


Barnen slappar lite mellan passen. Första dagen gick vi ner vid lunchtid för att titta till dem och då hittade vi dem så här. 


Nöjd Lovisa!


Lovisa
Såå skönt när det funkar!


Nonno och Vilfred
Alex och barnen Olsson


Nonno och barnen Olsson


Dags att gå hem! 

2 kommentarer:

  1. Ser helt underbart ut! Här varvas åskskurar med solglimtar. ...

    SvaraRadera
  2. Här var det igår lite molnigt för första gången sen vi kom ner, men ändå 24 grader. Då sa två pojkar i klassen att de ville vara inne för att det var så dåligt väder :-) Same, same but different, eller hur var det!

    SvaraRadera